Условия за Регистрация

Моля прочетете внимателно текста по-долу - той е условието, което трябва да приемете за да можете да се регистрирате.

Форумът на Клуб БГТТ е предназначен за дискусии и споделяне на информация относно всичко, касаещо Клуба и железопътния моделизъм. За да бъде използването му полезно и приятно, участниците се задължават да спазват следните

ПРАВИЛА ЗА ПОЛЗВАНЕ

1. Всеки може да чете и използва информацията, публикувана във форума, но право да пишат имат само регистрираните потребители.

2. Всеки може да се регистрира като попълни задължително изискваната информация във формата за регистрация, като достъпът се активира от администратор след преглед на заявката.

3. Писането на кирилица е задължително. Изключение от това правило са имена, термини или съкращения, които нямат български еквивалент, както и постове, написани от чужденци на английски или немски език, придружени със съответния машинен превод на български.

4. Споделянето на информация във форума е доброволно, като всеки има право да редактира своя пост в рамките на 24 часа от първоначалното публикуване. Всички мнения и коментари, публикувани във форума, изразяват личното отношение и позиция на потребителя (автора) и той носи цялата отговорност за тях. Постовете на участниците, които са членове на Клуб БГТТ изказват единствено тяхното лично мнение и то не е задължително да отразява официалната позиция на Клуба.

5. При позоваване на чужди материали или текстове е задължително публикуването на линкове към оригинала или посочване на източник и/или автор.

6. При използване на материали от форума в други документи или уеб сайтове е задължително публикуването на линк към съответния пост във форума.

7. Забранява се публикуването и разпространението на постове, материали или линкове, съдържащи:
- порнографски текстове, снимки и клипове или такива, показващи и/или подбуждащи към насилие, дискриминация, расова, верска или етническа омраза както и всякакви други противозаконни действия. Такива материали ще бъдат изтривани без предупреждение.
- нелегален софтуер (в т. ч. кракове, пачове, серийни номера и др. подобни) и всякакви произведения, които са защитени с авторски права (филми, музика, снимки и др.), както и заявки за такива
- реклама, нежелани съобщения, верижни писма и др. подобни. Такива материали ще бъдат третирани като SPAM и ще бъдат изтривани без предупреждение.
- заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди към участниците във форума.
- чужди лични данни и частна кореспонденция в т.ч. физически и/или електронни адреси, паспортни данни, номера на кредитни и/или дебитни карти, потребителски имена и пароли, както и всякаква друга чувствителна информация. Цитати от писма и лични съобщения могат да се публикуват само с изричното съгласие на всички страни, участващи в кореспонденцията.

8. Ако забележите, че някой нарушава правилата, не го критикувайте, не го порицавайте и не му показвайте как е “правилно” в следващ отговор. Вместо това, използвайте линка “Информирай модератор” в края на неговия пост, след което администраторът ще вземе съответните мерки.

9. При неспазване на някое от правилата, ще последва предупреждение (жълт картон). При повторно нарушение, потребителят ще бъде отстранен от форума (червен картон). Отстранен потребител от форума се допуска отново по предложение от член на Клуб БГТТ и след като членовете на Клуба гласуват за това с мнозинство от 50% + 1 глас.

10. Администраторът си запазва правото да редактира постовете на другите участници и да разделя, обединява или премества теми и постове с цел спазване на правилата, по-добра прегледност, цялост и конкретна насоченост на информацията, както и за съблюдаване на реда и добрия тон във форума.

Ако сте съгласни, натиснете бутона по-долу за да продължите с регистрацията.