Автор Тема: Тук е мястото - да се представите!  (Прочетена 35090 пъти)

София 70

• Потребител
  • Начинаещ
  • *
  • Публикации: 18
Re: Тук е мястото - да се представите!
« Отговор #15 -: 21.05.2013, 14:58:03 »
Благодаря , Ник!
Аз съм почти на финала . Остава окабеляването , разбира се .

schatsi

• Член
  • Пълноправен потребител
  • *
  • Публикации: 247
« Отговор #16 -: 22.05.2013, 12:20:09 »
Добре дошъл при нас! Само хубави моменти с хобито!

mi6olan

• Потребител
  • Начинаещ
  • *
  • Публикации: 1
търся анформация
« Отговор #17 -: 20.06.2013, 12:37:03 »
Здравейте! Казвам се Мишо Ланджев и съм ТВ режисьор. Заедно с Камен Воденичаров правим проекта "5 минути София", който е във връзка
с кандидатурата на София за културна столица. Миналата година направихме 10 петминутни филмчета, които може да се видят в youtube /5 минути София/ и vbox
/5 minutes sofia/. Тази година проектът продължава с нови шест серии. Една от сериите ще бъде за историята на трамвая в София. Попаднах на Вашият форум търсейки контакт с Георги Александров. Ще се радвам да ни помогнете с информация. В момента сме в подготовка за епизода с историята на софийския трамвай, но има големи разминавания в техническите параметри на междурелсовото разстояние както и куп други неща. Ако има интерес от Ваша страна ще се радваме да осъществим контакт. Моят e-mail е: mi6olan@abv.bg

Mixy

• Администратор
  • Старши потребител
  • Публикации: 349
    • SCARM - софтуер за проектиране на релсови планове и ЖП-макети
« Отговор #18 -: 20.06.2013, 22:03:41 »
Здравей Мишо и добре дошъл :) Попаднал си на правилното място - имаме форумен член който е на "ти" с трамваите и вероятно ще може да ти помогне с информация. Това е София 70 и той сигурно ще се включи, като види твоя пост.

София 70

• Потребител
  • Начинаещ
  • *
  • Публикации: 18
« Отговор #19 -: 21.06.2013, 13:07:18 »
А София 70 е самият Георги  :)

schatsi

• Член
  • Пълноправен потребител
  • *
  • Публикации: 247
« Отговор #20 -: 21.06.2013, 16:02:53 »
А София 70 е самият Георги  :)

...Ти да видиш.... :o

fpk1999

• Потребител
  • Начинаещ
  • *
  • Публикации: 2
  • Само български подвижен състав!
« Отговор #21 -: 20.08.2013, 20:33:21 »
Това съм аз-Филип-fpk1999 от Рейлуей пешън и от Пловдив.Възраст-13г.Администрация-всичко българско,най-вече БДЖ от 1972г. насам.Най-голям интерес към експресните влакове на БДЖ в периода 1984-199...(докато са били съставени от вагоните серия 74). Любими серии вагони:серия 44(дряновските с тази тапицерия:http://www.railfaneurope.net/pix/bg/car/express/Bhmpz84-44/An_interior_of_Bhmpz_car1_18_04_2010.jpg),серия 97,серия 74.Любими участъци:София-Пловдив,София-Карлово-Бургас.Любими влакове: БВ 8640/1 Диана,ЕВ 8611/2 Слънчев бряг,ЕВ 3620/5 Чайка.Всички БВЗР ги наричам ЕВ,защото просто според мен по нашите стандарти щяха да са с категория ЕВ,но заради стандартите на ЕС,не се наричат експреси.Също така не съм съгласен с мненията за бавната скорост на влаковете в БДЖ,поне тези с които съм пътувал.Изобщо може да се каже,че съм фен на БДЖ,въпреки че сегашното му положение не е особено добро(закъсненията и мръсотията,която въпреки,че срещам много рядко разваля удоволствието от пътуването с влак).Иначе не ме дразни тракането по участъците,които не са безнаставови и клатенето.Всичко при мен започна първо с голям интерес към влаковете,в мащаб 1:1,с времето толкова голям интересът ми стана огромен-правех цели проектни разписания на влакове-в една тетрадка,която за съжаление съм загубил се сещам за мое разписание на нощен влак СОФИЯ-БУРГАС:София-Подуяне-Искър-Костенец-Пловдив-Скутаре-Стара Загора-Бургас ;D .Накрая детският ми ум започна да мисли: "Как ми се ще да имам и аз влак,мой собствен."И тогава открих решението,съвсем случайно:железопътният моделизъм!!!Купих една тухла-каталог на ПИКО и постоянно разглеждах моделите,никога не ми омръзваше-около година,всеки ден го прелиствах!После интересът ми се насочи към БДЖ.Открих напълно случайно сайтът,после форумът,после Хобисвят,после Хобиленд,преди 3 дни посетих малкия ЦУМ в София и дори си тръгнах с придобивка.Бях на миналата Нац. среща и просто беше уникално изживяване,не искам да го описвам с думи,че ще стане много дълъг пост.Очаквам с нетърпение НС-2013.Много ми се ще да има Ден на отворените врати на 31.08.,имам наистина сериозни планове да отида.Имам голям интерес и към използваните в България осигурителни инсталации и вече закритите две диспечерски централизации.Много ми се ще да се кача на МРЦ-то на гара Пловдив,но не знам позволява ли се.Имам също така и необяснима "страст" към запазените места във влаковете. ;D.Харесвам също току-що излезлите от завода,лъскави,чисти вагони,а не състарените вагони,както повечето железопътни моделисти.Мащабът ми е Н0.

Ето и сега как са нещата извън хобито.
Накратко с две думи-Обичам България!!!
Обичам също така и животните-имам у нас една водна костенурка,африканска птица порода Амадина,един Голдън Ретривър,две котета и мама котка.Всички са жени,освен двете котета.(!!!)Всички си имат имена.(Според мен е направо гавра да имаш животно и то да няма име! >:()
Харесвам филмите с...говорещи животни :P колкото и бебешки да са за някои.Имам и един сериал който ми е голям фаворит-МОНК! Гледам го от деветгодишен,но тогава още не ми беше фаворит.Стана ми такъв преди два месеца-бях на планина,следобед,стоя на канапето и през телефона гледам снимки от Дните на отворените врати и се наслаждавам на хобито си.Телевизорът работеше и съвсем случайно сериалът започна.Ту гледам снимките,ту телевизора.И може би именно заради връзката с хобито ми,още тогава ми стана любим.Постоянно го свързвам с железопътния моделизъм.А и в края на юни,след като изгледах поредния епизод на МОНК разбрах,че е обявена тазгодишната Национална среща,най-любимото ми събитие свързано с това страхотно хоби!
Въпреки,че не съм част от ЧеТТаТТа,се радвам да съм част от всичко,свързано с влаковете,и в реален,и в умален мащаб.Харесвам как защитавате и отстоявате мащаба си.
Приятна вечер и нощ!

Жоро

• Член
  • Пълноправен потребител
  • *
  • Публикации: 161
  • София DR III-IV HO,TT
    • Хоби свят
« Отговор #22 -: 20.08.2013, 22:11:53 »
Здравей и добре дошъл Филипе!
И моята любов към влаковете е започнала почти на същата възраст и не ме е напускала до сега.
Изживей приятни мигове с хобито и нека не угасва тази искра в душата ти!

pach

• Гост
« Отговор #23 -: 21.08.2013, 09:38:59 »
Добре дошъл!!!
Радвам се, че има и млади хора които се интересуват от влакове, моделизъм и най-вече България!
Пловдив е любимия ми град (след София разбира се). Ще се радваме тук да намериш още приятели
които не са само ЧеТТници - повечето имаме и в Н0!
 ;D

nik

• Гост
« Отговор #24 -: 21.08.2013, 10:44:26 »
Много се радвам,че още един съградски е при нас дано покажеш скоро какво си замислил и събрал ако имаш време обадисе да видиш на живо какво има аз и да споделиш някое мнение.

fpk1999

• Потребител
  • Начинаещ
  • *
  • Публикации: 2
  • Само български подвижен състав!
« Отговор #25 -: 22.08.2013, 00:36:15 »
Благодаря на всички за посрещането!!!