Сайтът на клуб BGTT

Направа на ТТ модул в завой (45 градуса)

Пускам тази тема, за да онагледя направата на крив модул в последователността, която използвах. Подготвям предварително изготвения за целта шаблон ,  челата и страниците за съответният модул (в този случай е №4 с две планински чела – обърнати). Предварително разпробивам отвори за винтовете и намазвам с лепило за дърво. След съответните замервания на диагоналите и перпендикулярността на челата и страните, сглобявам.

Следва монтирането на ограничителите за краката и напречниците, които заздравяват конструкцията и носят трасето. Бележа, разпробивам напречниците  и монтирам подпорите на трасето.

Започвам да монтирам трапецовидните елементи в ъглите, обаче забелязвам че ще пречат на единия от отворите на челата и решавам да ги преработя (…дано Топалов не ми се разсърди  :-D ).

Пристъпвам към полагането на основата за трасето…. и веднага забелязвам, че съм допуснал грешка – подпорите на основата са изместени. След поправка преминавам нататък . Фиксирам  и монтирам подпорите на трасето към челата (Много важна операция…).

За финал монтирам основата на трасето и с това приключвам:

МОДУЛЪТ Е ГОТОВ.

Категория: Модулите на schatsi

Имeйлът няма да се вижда. Задължителните полета са маркирани *

*