Сайтът на клуб BGTT

За нас

Клуб БГТТ е създаден от група приятели и съмишленици, които след няколко поредни сбирки решават, че е необходим формален израз на тяхната дейност. На 18 април 2012 е проведено учредително събрание, на което е приет уставът на клуба и са подготвени документите за съдебна регистрация.

Основна цел на клуб БГТТ е развиването на стандарти за модули в мащаб ТТ (1:120), както и изграждането на такива модули от членовете на клуба. Въпреки това не се ограничаваме само до мащаб TT и имаме положително отношение към всеки аспект на железопътния моделизъм. Някои от нас имат интереси и в други мащаби от хобито.

Желаем:
-   да се забавляваме, заедно с други приятели – жп моделисти.

-   да общуваме, споделяме и научаваме подробности, мнения и желания свързани с хобито с хора и от хора, които са истински, непревзети и честни с околните, не парадират с положение и възможности и не затормозяват околните с претенции, изисквания и т.н.

-   абсолютно всички решения да се взимат с пряка демокрация. Да бъдем толерантни един към друг, да уважаваме мнението на другия, да обсъждаме всичко и да вземаме общи решения.

-   свобода на всеки да „чопли“, каквото му е приятно и забавно, като  се съобразява дотолкова, че да не пречи на другите и остава все пак някаква допирна точка със заниманията на останалите(принципа на най-малкия общ знаменател).

-   взаимопомощ между членовете в осъществяването, както на модулите, така и на домашните макети и колекции. Развитие на българската следа както в моделите на подвижен състав, така и в архитектурата.

-   срещите ни да бъдат по възможност тематични, след предварителна уговорка между всички – за моделиране, за каране на влакове, за хапване и пийване и т.н.

Не желаем:
-   да си поставяме крайни срокове и/или трудно постижими цели, тъй като това би довело до припряност и би ни отнело удоволствието от моделирането.

-   да се караме и да спорим, опитвайки се да наложим своето си мнение. Вместо това различните мнения и предложения следва да се конкретизират и дискутират от всички.

-   да правим всичко възможно за да присъстваме в медиите. Ако това се случи – добре, но то да е информативно, без излишна показност и помпозност.