Сайтът на клуб BGTT

Направа на ТТ модул в завой (45 градуса) – част 4 ландшафт

Изработването на ландшафта е дълъг и сложен процес, който трябва предварително да се обмисли. Техниките и използваните материали са различни, но аз съм се спрял на плоскости фибран за основа, който ще залепя за дървената конструкция, а за окончателно оформяне на релефа ще използвам гипсово лепило.

За този модул съм избрал планина със скали, борова гора и ТУНЕЛ. Според мен тунелът в крива ще стои много добре. Предизвикателството е, че модула е с две обърнати планински чела.

1.  ОСНОВА

Изрязвам фибрана  по очертанията на модула, след което очертавам и изрязвам плоскостта  по  трасето и монтирам в модула.

Оказва се, че плоскостта е по дебела от необходимото и образува наклон. Освен това е доста трудно да се монтира и затова решавам да я заменя с двойно по-тънка, което ми носи нови проблеми, но те бързо са решени. По-тънката плоскост трябва да се подпре на няколко места.

След като съм залепил основата на ландшафта към дървеният модул, преминавам към грубото оформяне на релефа. Изрязвам южната и северната страна на модула и използвам първата плоскост за височина.

   Започвам оформянето ….

 

Категория: Модулите на schatsi

Имeйлът няма да се вижда. Задължителните полета са маркирани *

*